Protectia ochilor in sezonul cald prin ochelarii de soare

Ochelarii de soare – un accesoriu necesar

In sezonul cald ne dorim sa petrecem cat mai mult timp afara, astfel ne expunem luminii soarelui. De aceea, este foarte important sa ne protejam ochii de razele ultraviolete, prin utilizarea unor ochelari de soare, de calitate.

Razele ultraviolete (UV), in functie de intensitate si de timpul de expunere, sunt nocive pentru ochi, putand determina afectiuni oculare grave. Protectia ochilor in sezonul cald prin ochelarii de soare

 

Corneea

Corneea este prima ce poate fi afectata de razele ultraviolete, afectiunea se numeste keratita si reprezinta o arsura provocata de expunerea indelungata la soare. Necesita ingrijiri medicale de specialitate si se manifesta prin durere puternica, vedere incetosata, inrosirea ochilor, lacrimare, fotofobie.

Conjuctiva

Conjunctiva poate dezvolta afectiuni degenerative provocate de temperaturile extreme si expunerea indelungata la soare.

Cristalinul

Cristalinul, lentila ochiului, este specific afectat de razele ultraviolete, se considera ca expunerea indelungata, fara protectie, contribuie la aparitia cataractei.

Retinopatiile solare sau chiar arsura maculara sunt afectiuni grave care pot duce in unele cazuri scaderea mare de vedere si sunt rezultatul expunerii fara protectie la soare.

Nu întotdeauna lentilele întunecate ale ochelarilor sunt o dovadă a capacității acestora de a proteja ochii de razele UV. Majoritatea ochelarilor de soare cu lentile din plastic, care sunt o replică ieftină a brandurilor bine cunoscute sau chiar o contrafacere banală, nu oferă absolut nicio protecție împotriva razelor ultraviolete.

Recomandarea noastra: Ochelarii de soare cu lentile polarizate, care ofera o claritate deosebita a imaginii.

Beneficiile ochelarilor de soare cu lentile polarizate:

  • Vederea fara reflexii,
  • Imagini clare,
  • Culori naturale,
  • Oboseala redusa la nivelul ochilor,
  • 100% protectie contra razelor UV 400.
  • Blocarea stralucirilor orbitoare orizontale.

Astfel, cele mai importante caracteristici ale ochelarilor de soare sunt protectia fata de razele ultraviolete, calitatea lentilei, adica sa ofere o imagine clara, nedistorsionata, rezistenta lentilelor si chiar a ramelor, in asa fel incat in cazul unui accident sa nu raneasca si, nu in ultimul rand, aspectul.

Majoritatea parintilor, pentru a-si proteja copiii de razele ultraviolete, folosesc creme solare sau palarii, uitand insa ca si ochii au nevoie de protectie. Cand vine vorba de protectia ochilor, o atentie sporita trebuie acordata copiilor, deoarece 80% din totalul expunerilor ochilor la razele UV au loc pana la varsta de 18 ani. Din acest motiv,
copiii nu trebuie sa iasa din casa fara ochelari de soare.

Protectia ochilor in sezonul cald prin ochelarii de soare

Ochelarii,nu numai că pot să îţi schimbe întregul look într-o secundă şi să te facă să arăţi bine, dar pot să fie şi un ajutor extrem de mare pentru ochi!

Aşa cum nu ar trebui să ieşi din casă niciodată fără să aplici cremă de protecţie, aşa nici ochelarii nu ar trebui să va lipsească din outfitul de zi cu zi!

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *