conjunctivita

Conjunctivita este o afecțiune inflamatorie a conjunctivei. Poate fi de cauză variabilă: bacteriană, virală, alergică.

Se prezintă sub numeroase forme clinice, de la o inflamație uşoară, cu manifestări discrete până la inflamații foarte grave datorită complicațiilor pe care le pot produce.

Simptome

  • mâncărime
  • usturime
  • senzație de arsură
  • senzație de corp străin
  • uneori uşoară fotofobie

Obiectiv, se constată înroşirea ochiului prin dilatarea vaselor de sânge ale conjunctivei, secreție conjunctivală, hiperlăcrimare.

Majoritatea conjunctivitelor sunt de natură infecțioasă. Unii pacienți fac infecția în urma unui contact cu rude sau colegi ce prezintă conjunctivită, direct sau prin intermediul unor obiecte infectate (pernă,prosop,batistă). Alții au contacte cu bolnavi suferinzi de infecții ale căilor respiratorii superioare.Se poate contacta boala si prin intermediul apei infectate din piscine sau bazine de înot.

PrevenireConjunctivita

Conjunctivitele fiind în general, boli contagioase, impun anumite măsuri profilactice. Măsurile de protecție urmăresc ca secreția infectantă să nu ajungă în contact cu ochiul sănătos; se vor lua măsuri igienice elementare (curățenie,utilizarea individuală a prosopului, pernei, cearşafului, spălarea mâinilor ).

Pentru evitarea apariției conjunctivitei alergice, se recomandă evitarea alergenilor (aspirarea şi ştergerea prafului din casă, aerisirea camerelor).

In cadrul cabinetului nostru ,CLARITY VISION IMPEX, specialistii va pot diagnostica si recomanda tratamentul optim pentru aceasta afectiune.

 

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *